Bangladeş vizesi alabilmek için takip edilmesi gereken yasal bir süreç bulunmaktadır. Bir ülkeyi seyahat edebilmek için yasal süreci takip etmek çok önemlidir. Vize seyahat edilecek olan ülkeden alınması gereken yasal bir belgedir. Bu bir anlamda gideceğiniz ülkeyi yasal olarak tanımış olduğunuzun göstergesidir. Vize işlemleri ile alakalı olarak artık direkt olarak seyahat edecek olan kişi konsolosluklara müracaat etmemektedir. Bunun yerine konsolosluklar tarafından belirlenmiş olan başvuru merkezleri bulunmaktadır. Seyahat edecek olan kişi bu başvuru merkezlerine müracaat ederek vize işlemlerini başlatması gerekmektedir.
Bangladeş ülkesine birçok insan farklı sebepler ile seyahat etmek istemektedir. Ülkemizde de bu anlamda vize başvuru talebinde bulunulmaktadır. Vize başvuru merkezleri aracılığı ile vize başvurusu kabul eden Bangladeş konsolosluğu kişilere yardımcı olmaktadır. Kişiler bu ülkeye ticari sanatsal ve seyahat gibi birçok anlamda başvuru da bulunmaktadır. Bangladeş için başvuru merkezlerinin sayıca çok fazla olmasından kaynaklı olarak kişiler karar verirken sorun yaşamaktadır.
Bangladeş ülkesi için vize başvuru merkezine karar veremeyen kişiler daha öncesinde bu ülke için vize çıkarmış olan kişilerin yorumlarına bakarak karar verebilir. Ya da vize başvuru merkezlerine kaç kişinin müracaat ettiğini ve kaçının olumlu olarak sonuçlandığına da bakarak vize işlemleri için başvuru merkezi seçebilirsiniz. Vize başvuru merkezlerinden biri olan 7/24 vize başvuru merkezi süreci sizin için en başından en sonuna kadar titizlik içerinde takip edecektir.
Vize başvuru merkezi süreci sizin için en başından en sonuna kadar titizlik içerisinde yürütecektir. Vize başvuru merkezi sadece aracı olan kurumlardır. Burada vize ile alakalı olarak karar verecek olan tek merci ve kurum konsolosluğun kendisidir. Konsolosluk vize başvurusunu onaylayabileceği gibi aynı zamanda ret de edebilir. Ret etmesi durumunda ise bu kararını gerekçeli olarak açıklamak zorundadır. Çünkü seyahat edecek olan kişi bu gerekçeyi tekrardan gözden geçirerek düzenlemesi ve ortadan kaldırması vize için uygun bir zemin oluşturacaktır. Seyahat edecek olan kişi bu anlamda tekrardan başvuru talebinde bulunma hakkına sahiptir. Konsolosluk güncellenen başvuruyu değerlendirerek sonuçlandıracaktır.
Bangladeş Vize Ücretleri
Bangladeş vize ücretleri ile alakalı olarak tek bir fiyat bilgisi doğru olmayacaktır. Bu anlamda da seyahat edecek olan kişinin öncelikli olarak vize başvuru merkezi ile görüşmesi gerekmektedir. Çünkü ödenecek olan tutarı etkileyen birkaç etmen bulunmaktadır. Vize başvuru merkezleri kendi sistemlerine giriş yaparak gerekli tüm bilgileri girerek kişinin ödemesi gereken tutarı söyleyecektir. Bu anlamda da vize başvuru merkezi ile iletişime geçmeden vize harç ücretini yatırmayınız. Bangladeş vize ücretleri:
- Bangladeş vize ücretlerine etki eden birincil etmen vize türü ile alakalıdır. Kişi bir öğrenci vizesi ise farklı bir vize ücreti ticari amaçlı çıkarılan bir vize ise farklı bir vize ücreti ödeyecektir. Burada kişinin vizesinin türü en önemli belirleyicidir.
- Bangladeş ülkesine gidecek olan kişinin burada kaç gün kalacağı seyahat süresi de vize ücretine etki etmektedir. Kısa süreli yani 90 güne kadar geçerli olan seyahatlerde farklı bir vize ücreti 90 günü aşan seyahatlerde de farklı bir vize ücreti çıkacaktır.
- Bangladeş ülkesine tek giriş çıkış işlemi yapmanız durumunda farklı bir vize ücreti çoklu giriş çıkışlarda da farklı bir vize ücreti çıkacaktır.
- 18 yaşının altında ve üstünde olma durumu da vize ücretlerinde farklılığa yol açmaktadır.
TC Vatandaş Bangladeş Vizesinden Muaf Mı?
TC vatandaşları Bangladeş vizesinden muaf mı? Hayır, böyle bir muafiyet söz konusu değildir. Burada kişinin vize çıkarması için öncelikli olarak çıkarması gereken belge pasaporttur. Pasaport ülkemizde nüfus müdürlükleri tarafından çıkarılmaktadır. Pasaport kişilerin statülerine göre çıkarılan bir evraktır. Ülkemizde 4 farklı pasaport çıkarılmaktadır. Bunlara bakacak olursak ülkemizde siyah yeşil gri ve bordo renkli pasaportlar çıkarılmaktadır.
Bu pasaportlardan siyah yeşil ve gri renkli pasaport olanlar vize muafiyeti söz konusu olabilmektedir. Seyahat edecek kişi bu pasaporta sahip ise kısa süreli seyahatlerde bir vize işlemine gerek kalmadan dilediği ülkeye seyahat edebilmektedir. Âmâ eğer ki kişiler bu pasaporta sahip olsalar dahi uzun süreli bir seyahat gerçekleştirmek istiyorsa vize çıkarması gerekmektedir. Ülkemizde bordo pasaporta sahip olan kişiler ise kısa süreli ya da uzun süreli fark etmez vize çıkarması gerekmektedir.
Bangladeş Vize Türleri
Bangladeş vize türlerinde farklılık olmasının en büyük sebebi kişinin bu ülkeye gitme gerekçesinin farklı olmasından kaynaklı olmaktadır. Seyahat edecek kişi özellikle vize başvurusunda bulunduğu zaman bir vize başvuru formu doldurmaktadır. Bu vize başvuru formuna göre de kişinin bu ülkeye seyahat etme gerekçesi ve de vize türü belirlenmektedir.
- Bangladeş kısa süreli vize
- Bangladeş uzun süreli vize
- Bangladeş öğrenci vizesi:
- Bangladeş transit ticaret vizesi:
- Bangladeş aile ve ziyaret vizesi:
- Bangladeş ticaret vizesi:
Bangladeş Vizesi Kaç Günde Çıkar
Bangladeş vizesi kaç günde çıkar genellikle vizeler 15 gün içerinde çıkmaktadır. Ama konsolosluklar hafta sonu çalışmadıkları ve resmi tatillerde ve günlerde çalışmadıkları için süreci erken başlatmak oldukça önemlidir. Ortalama bir ay öncesinden vize başvurusunda bulunmak yaşanabilecek aksiliklerin önüne geçmek açısından önemli olacaktır. Vize işlemleri ile alakalı başvuru sürecini vize başvuru merkezi yürütecektir. Ama kararı konsolosluk verecektir.
Bangladeş Vize Başvuru Formu
Bangladeş vize başvuru formu randevu aldığınız zaman doldurmanız gereken evraklar arasında sayılmaktadır. Bu belgenin eksiksiz ve tam olarak doldurulması gerekmektedir. Burada beyan ettiğiniz bilgiler eşliğinde vize türünüz ve sizin ile alakalı temin edilmesi gereken bireysel bilgileriniz alınacaktır. Bu anlamda da dikkatli şekilde doldurulması vizenin onaylanması açısından oldukça önemli olacaktır.
Bangladeş Vize Başvuru Evrakları
Bangladeş vize başvuru evrakları vize türlerine göre değişiklik göstermektedir. Örnek olarak verecek olursak kişi bir öğrenci vizesi çıkarıyor ise bu kişiden ekstra olarak öğrenci belgesi ve sponsor mektubu tarzı belgeler istenmektedir. Vize başvuru merkeziniz çıkan bu ekstra evraklar ile alakalı olarak size bilgilendirmek yapacaktır. Genel anlamı ile herkesten istenen evrakları sizin için bir araya getirdik. Bangladeş vize başvuru evrakları:
- Pasaport kişinin ülke dışına çıkmasında herhangi bir sıkıntı olmadığını gösteren belgedir. Bu belge kişinin seyahat dönüş tarihinden sonra 2 ay daha geçerli olması gerekmektedir. Son iki sayfasının da boş olması gerekmektedir. Yırtık ve eksik sayfasının da olmaması gerekmektedir.
- Bangladeş vize başvuru formunun eksiksiz ve tam olarak doldurulması gerekmektedir.
- Seyahat edecek olan kişiye ait olan bir banka hesabının son 3 aylık dökümünün imzalı ve kaşeli olarak alınması gerekmektedir.
- Seyahat edecek olan kişinin bu ülkeye seyahatini mali olarak karşılayabilecek durumda olduğunu gösteren belge olması gerekmektedir. Bu belge kişinin genellikle teminat göstermesi şeklinde olmaktadır.
- Bangladeş vize ücretinin yatırılması ve başvuru evrakları arasına eklenmesi gerekmektedir.
- Seyahat sağlık sigortasının yatırılması ve başvuru evrakları arasına eklenmesi gerekmektedir.
- Vize başvuru merkezinin komisyon ücretinin yatırılması ve başvuru evrakları arasına eklenmesi gerekmektedir.
- Vukuatlı nüfus kayıt örneği nüfus müdürlüklerinden de alınabileceği gibi aynı zamanda da e devlet üzerinden de barkotlu şekilde alınabilir.
.